Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Отборът на Карапелит завоюва първите места на спортния празник на Община Добричка

В спортния празник на учениците в община Добричка се включиха 140 ученици от осем учебни заведения. Той се превърна в тържество на отборния дух, на спортсменството, на взаимното уважение, на толерантността.

Първо място завоюва отборът на СУ “Никола Вапцаров“ – с. Карапелит, второ – отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Дончево, и трето – учениците от ОУ „Христо Ботев“ – с. Стожер в групата V-VII клас.

При юноши младша възраст, първо място отново спечели отборът на СУ “Никола Вапцаров“ – с. Карапелит, а втори се наредиха представителите на село Ловчанци.

Събитието се проведе на стадиона в село Дончево. Официалният старт беше даден от кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

Учениците ще се състезаваха в  дисциплината „Мини футбол“.

Комендант на спортната надпревара бе Иван Манолов – координатор към Областния съвет на БФС, а съдии – Алекси Милчев и Росен Петров.

Спортният празник „Да спортуваме заедно“ премина под мотото „Не на насилието и агресията в училищата“ и бе част от Плана за дейности на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

c