Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич ще решава за отпускането на 3,4 млн. лева за старт на ремонта на центъра

Местният парламент провежда днес редовно заседание - вижте темите

Редовна сесия ще проведе днес от 09.00 часа Общинският съвет на Добрич. Отново ще бъде предложено да се отпуснат 3,4 милиона лева от дългосрочния дълг от 12 млн. лв. за реализацията на инвестиционен проект „Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич“, след като преди месец ОбС отказа да отпусне средствата.

Съветниците ще разгледат предложение за приемане на Наредба за условията и реда за използването на спортни обекти – собственост на Община град Добрич, предоставени на ОП „Спортни имоти“.

Като точка в дневния ред е залегнало създаване на Индустриален парк, по смисъла на чл. 24 от Закона за индустриалните паркове, одобряване на концепцията за индустриалния парк и на правилника за цялостната му организация.

Общинските съветници ще гласуват откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД.

На заседанието ще бъдат представени финансово-икономически резултати на общинските търговски дружества за 2022 година и писмени отчети за дейността през първото тримесечие на 2023 г.

Съветниците ще разгледат отчет за изпълнение на Общинската програма за закрила на детето за 2022 година и Общинска програма за закрила на детето за 2023 година.

На сесията трябва да бъде направен избор на обслужваща банка на Община град Добрич и второстепенните разпоредители с бюджет в структурата на общината. На сесията през март бе отложено решението за смяната на обслужващата банка на Общината.

Ще бъде гласувано удължаване на срока за изработване на План за изпълнение на Стратегия за развитие на АЕМО „Стария Добрич“.

 

c