Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Община Генерал Тошево обяви IV Национален литературен конкурс „Земя на пеещите колелета“

Община Генерал Тошево и Съюзът на българските писатели обявяват IV Национален конкурс „Земя на пеещите колелета“, чиято цел е да продължи литературната традиция на Йовковия разказ, в който действията и персонажите са вдъхновени от хуманизма, трудолюбието и стремежа към красотата във всички нейни форми и проявления, съобщават от местната управа.

В конкурса могат да участват с по един непубликуван разказ лица, навършили 16-годишна възраст. Произведението трябва да е не по-дълго от 4 страници формат А4, шрифт Times New Roman 12, междуредие – 1. Придружаващата информация – три имена на автора, населено място, телефон, имейл адрес, се представя отделно.

Крайният срок за изпращане на творбите е до 10 септември 2023 г. на електронен адрес kultura@toshevo.org или по пощата – на Община Генерал Тошево, ул. „В. Априлов“ №5.

Ще се оценяват език, стил и съдържание; свързаност с проблематиката на земята, труда на хората и Добруджа; последователност/логика на изложението; динамика на повествованието; умение да се изграждат персонажи и композиция.

Наградният фонд на конкурса е 2000 лева, като ще бъдат връчени I, II, III и поощрителни награди, както и специални награди на съорганизаторите на конкурса – издателствата „Захарий Стоянов“ и „Български писател“.

 

 

c