Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич връчи почетната стипендия „Парушев“ на двама възпитаници на ЕГ „Гео Милев“

Зрелостниците от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич Велин Друмев и Симеон Симеонов получиха официално стипендията „Йордан Парушев“ от Общинския съвет в началото на днешната сесия. Директорът на учебното заведение Миглена Василева заяви пред общинските съветници, че е изпълнена с чувство на благодарност, затова че традицията на връчване на стипендията на изявени възпитаници на гимназията продължава вече над 15 години.

„Номинациите на двете момчета бяха одобрени с почти пълно единодушие от педагогическия колектив на училището“, изтъкна Василева.  Велин Друмев и Симеон Симеонов са от XII „б“ клас с ръководител Яна Русева. Велин е брат на миналогодишния носител на наградата Иван Друмев.

На заседанието на ОбС присъства само Велин. Той благодари за честта да е носител на стипендията и заяви, че тя е плод на множество усилия и упоритост по време на обучението в Езиковата гимназия.

С необичайно единодушие избраха носителите на приза „Йордан Парушев“ на ЕГ „Гео Милев“, Добрич

Миглена Василева подчерта, че Велин и Симеон са показали разностранни интереси като ученици. Двамата са участвали в национален кръг на олимпиадата по немски език, като Велин се е класирал в топ 10. Той е заемал през годините първи и втори места на областни олимпиади, като интересите му са в областите математика, география, химия, биология, история, немски език, физика. Симеон също е с челни места в областни олимпиади по немски, физика, история, математика. Той е и баскетболист. Двамата са получили немски езикови дипломи и имат сертификати по английски език.

Стипендията на името на дългогодишния директор на гимназията е учредена от Общинския съвет на Добрич и с нея всяка година се удостояват изявени ученици. Решението кои да са те се взима от педагогическия съвет на учебното заведение. Стипендията е еднократна и се връчва на заседание на ОбС.

c