Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Обновиха наредбата за използването на спортните обекти в община Добрич

Общинския съвет в Добрич прие Наредба за условията и реда за използването на спортни обекти – собственост на община град Добрич, предоставени за управление на ОП „Спортни имоти“.

Промените се налагат след непълноти и несъответствия с разпоредби на Закона за физическото възпитание и спорт /ЗФВС/, костатирани в процеса на работа с досега действащата нормативна уредба, пише в обосновката на предложената докладна записа Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич.

Същината на предложението е отмяната на приложение №3 към действащата Наредба, което приложение регламентира реда за управление на спортните имоти.

Целта на Наредбата е да се регламентират обществени отношения, свързани с условията и реда за използването на спортните обекти с принципал Община Добрич. Създава се по-голяма яснота, точност и прозрачност в тези отношения, запълнени са съществуващи до сега празнини, прецизирани са съществуващи до сега норми, пише също в докладната записка.

Резултатите, които се очакват от Наредбата е приемането на актуална нормативна уредба, подобряване на работата по прилагането на ЗФВС и оптимизиране на процеса по администриране.

Наредбата използването на спортни обекти в община Добрич е разработена в съответствие с Европейското законодателство, Европейската харта за местно самоуправление и директивите на Европейската общност, свързани с тази материя.

В хода на дискусията бе поставен въпрос от общинския съветник Станислав Илиев по отношение на готовността да бъде гласувано решението за предоставяне за безвъзмездно ползване на стадион "Пионер". Ресорния заместник-кмет Елка Димова обясни, че според законоустановените срокове, решението може да бъде гласувано на следващата сесия. Съветникът Иво Пенчев попита, кога ще бъде направен избор за постоянно изпълняващ длъжността Директор на ОП „Спортни имоти“, Елка Димова отговори, че това това ще се случи след като бъдат отметнати други по-належащи въпроси.

c