Понеделник, 02 октомври 2023

02.10.2023

Последвайте ни

Областният съвет на ДПС в Добрич с декларация в подкрепа на лидера Мустафа Карадайъ

С декларация в подкрепа на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ излезе Областният съвет на Движението. Тя беше приета на заседанието му тази вечер.

В документа се казва, че всички структури на ДПС – Добрич изразяват безусловната си подкрепа и доверие към Мустафа Карадайъ.

Реакцията идва след изявлението преди няколко дни от Ахмед Доган, прочетено от зам.-председателя на Народното събрание Филиз Хюсменова при честването на годишнина от „възродителния процес“ в с. Медовец. В него почетният председател на ДПС изразява защита към Карадайъ, след като името на лидера беше споменато в разпространения от бившия депутат на ИТН и настоящ от ПП Радостин Василев запис от заседанието на „Промяната“. В него се твърди ,че до 4-5 седмици ще има нов председател на ДПС.

„За пореден път заявяваме, че няма да допуснем опити за разцепление на ДПС, за дискредитиране на ръководството на партията и на нейните членове и избиратели. Вярваме, че след всяка атака ставаме по-силни, по-единни и по-сплотени. Така и ще бъде!“, се казва и в Декларацията на ДПС Добрич.  

Д Е К Л А Р А Ц И Я
от Областен съвет на ДПС – Добрич
Ние, членовете на Областния съвет на ДПС – Добрич, изразяваме безусловната си подкрепа и доверие в председателя на ДПС г-н Мустафа Карадайъ. Категорично осъждаме явните и задкулисни опити да бъде поругана неговата чест и достойнство, както и да бъде дискредитирана сериозна и отговорна партия като ДПС.
Наясно сме, че политическият хаос и задълбочаването на кризата на държавността са в услуга на определени сили и кръгове, които отчаяно се противопоставят на стабилността в управлението и евроатлантическото бъдеще на страната ни. Както загрижено отбеляза почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган – „има политически сили, които създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата“. Твърдо се противопоставяме на такива опити и категорично отказваме ДПС и нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да бъдат изкупителни жертви и мишени на подобни злостни атаки.
Нашата кауза винаги е била и си остава да отстояваме демокрацията в България, правата и свободите на нейните граждани. Философията, която изповядваме е заедността във всичките й измерения. Силни сме, защото сме единни. Устояваме на предизвикателствата, защото разчитаме на хилядите свои членове и симпатизанти.
През всичките 33 години от създаването си до сега, ДПС винаги е било незаобиколим фактор в българската политика, гарант за демократичното евроатлантическо развитие на страната ни. Движението заслужено си е спечелило ролята на балансьор в най-новата ни политическа история, а огромната заслуга за това се пада на лидери като почетния ни председател д-р Ахмед Доган и настоящия ни председател г-н Мустафа Карадайъ.
Затова за пореден път заявяваме, че няма да допуснем опити за разцепление на ДПС, за дискредитиране на ръководството на партията и на нейните членове и избиратели.
Вярваме, че след всяка атака ставаме по-силни, по-единни и по-сплотени.
Така и ще бъде!
30.05.2023 г.
Областен Съвет на ДПС - Добрич
c