Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Министерството на културата обяви избора на Стефан Спасов за директор на театъра в Добрич

Министерството на културата публикува резултатите от проведения конкурс за длъжността „Директор“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“ – Добрич. Класираният кандидат е Стефан Пенчев Спасов. Не е класиран другият, явил се за поста, Валери Радков Марков.

Конкурсът се проведе на  23 март.  Изискването към кандидатите бе да имат висше образование, образователно-квалификационна степен „Магистър” в сферата на „Изкуства” или „Хуманитарни науки”, професионално направление: „Театрално изкуство” или „Филология”, както и специалности по арт мениджмънт, мениджмънт в сценичните изкуства, културология. Друго изискване е да имат поне една година професионален опит в областта на културата.

Кандидатите представят концепция за развитието на Драматичен театър „Йордан Йовков” – Добрич. Срокът за заемане на длъжността е четири години.

Още в края на представянето на концепциите председателят на комисията обяви, че има избран кандидат. До момента обаче резултатът, макар и обществено известен, не бе обявен от културното ведомство.

c