Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Местни производители от община Добричка се представиха на Деня на полето (СНИМКИ)

За трета поредна година МИГ Добричка организира изложение на продукти от местни производители

Местни производители от община Добричка днес представиха продукцията си на фестивала Ден на полето, благодарение на организираното от МИГ Добричка за трета поредна година изложение в рамките на демо платформата.

Местните добруджански производители от нашата територия, които участваха тази година, бяха 11. Най-много бяха зеленчукопроидводителите. Имаше производители на пчелни продукти, на дини и пъпеши, дрехи с шевици, на ядки – сурови и таханови изделия, производител на лавандулови масла и сапуни и др., сподели изпълнителният директор на МИГ Добричка Надежда Василева.

На поканата за участие се отзоваха самодейци от народните читалища в община Добричка. В кулинарната изложба участваха народните читалища от селата Царевец, Овчарово, Победа, Дончево. Жените подготвиха различни кулинарни изделия, всички много красиви, произведени от екологично чисти местни продукти. Имаше много видове баници, тутманици, кексово агънце, плодова пита, мъфини със стафиди и локум, руло с карамел и мармалад. Серия от различни видове хляб показа фурната от село Стефаново, която имаше щанд през целия ден тук  с изобилие от хлябове – от царевично брашно, със семена, различни и много красиви пити, всички като произведения на изкуството и  с различни вкусове. 

Дни на полето се провеждат край Добрич (ВИДЕО)

Група „Пъстроцвет“, която включва читалищни секретари от община Добричка, и фолклорна група от село Царевец изпълниха красиви добруджански песни.

Свой щанд на изложението имаше Местната инициативна група Добричка, която представи всички свои рекламни материали, изработени през последната година. В Ден на полето по традиция участва и Областният информационен център, който запозна заинтересованите с възможностите за финансиране.

Екипът на МИГ Добричка вярва, че като подкрепя и популяризира местното производство и местните производители, подкрепя устойчивото развитие на малкия бизнес и допринасяме за растежа на местната икономика.

c