Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Маратон на четенето в библиотеката на НЧ „Йордан Йовков“ в Добрич

Маратон на четенето се провежда на 26 и 27 април в библиотеката на Народно читалище „Йордан Йовков 1870 г.“ в Добрич. В него участват ученици от основно училище „Христо Смирненски“.

Библиотеката към Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година” е създадена още с откриване на културната институция. Основите й са поставяне със събирането на книги от основателите му. В последствие, когато се натрупват повече колекции, е създадена и самата библиотека. 

Няколко са секторите на библиотеката, които в днешно време посрещат своите читатели. Това са Сектор за обслужване на читатели до 14 години, Сектор за обслужване на възрастни и Сектор „Читалня”. Отделно има Сектор за комплектуване и обработка.

Над 180 000 библиотечни единици има в библиотеката на НЧ „Йордан Йовков-1870 година”. Разполагат с много богата колекция – книги, периодични издания, много голям фонд нотни издания, както и некнижни носители – грамофонни плочи, видео касети, аудио касети и т. н. По-голяма част от библиотечните единици са книги – около 160-170 000 тома. Другите колекции са по-малки, но са също така богати.  

c