Неделя, 20 октомври 2024

20.10.2024

Последвайте ни

Колорит и богат вкус на първото издание на празника на тиквата в с. Дуранкулак

Първото издание на Празника на тиквата "Ни прозорец, ни врата, пълна къща със деца" се проведе в село Дуранкулак, организирано от Народно читалище "Дружба 1898". Включиха се и гости от читалищата "Зора 1942" с. Ваклино и „Зора 1894” в Шабла, както и групи от Балчик и Добрич.

За доброто ни настроение допринесоха група за народно пеене при НЧ "Дружба 1898", група за народно пеене "Добруджанка" при НЧ "Свобода 1940" с. Граничар, група за народни песни "Каралевски славеи" при НЧ "Просвета 1940" с. Царевец, певческа група "Бонка Добрева" при Пенсионерски клуб с. Крапец.

Богатата трапеза на празника включваше традиционни и нестандартни печива и сладкиши от тиква, които с атрактивния си вид привлякоха вниманието на гостите.

Гостите от НЧ "Просвета 1940" с. Царевец с читалищен секретар Виолета Петкова поднесоха изненада с подготовката на техния кулинарен щанд.

Огромен интерес предизвикаха и двата тематични къта за снимки, които обогатиха визията, придадоха празничен цвят на събитието и превърнаха празника във вълнуващо преживяване, чиято емоция да остане за дълго като красив и неповторим спомен .

Екипът на НЧ „Дружба 1898” благодари на всички, които отделиха от времето си и приготвиха тиквени кулинарни вълшебства, за да бъде празникът цветен и колоритен.

c