Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Карлос Насар предложи 10% от хонорара си за олимпийската титла за болната Цвети от Ген. Тошево

Млад мъж обаче наддаде и закупи специално рисуваната картина не са 20 000, а за 35 000 лева

Преди две седмици журналистът и ютюбър Станислав Цанов обявява благотворителен търг за картината с лика на Ботев с размери 160 на 120 см, специално рисувана за каузата на Цвети и нейното лечение от парализа.

Не просто в клипа, а и в самия търг, участва и олимпийският шампион и световен рекордьор Карлос Насар. Той споделил, че няма да позволи тази картина да се продаде за по-малко от 20 000 лв. И предложил около 10% от хонорара си за олимпийската титла за нея. 

Талантливата Цвети от Ген. Тошево се нуждае от спешно лечение, парализира се за дни (ВИДЕО)

Появили се много кандидати, хора с различни възможности, но все с големи сърца.

Млад мъж предложил 25 000 лв. Когато Станислав Цанов, организирал търга, го свързал с майката и разговарял с нея и Цвети, кандидат купувачът сам увеличил собствената си оферта, с която вече бил спечелил картината. Наддал с още 10 000 лв. и ги превел още същия ден. Така дарението за Цвети от него достигнало 35 000 лв.

„За всички останали десетки двойки, семейства, организации и просто хора, свързали се с желание да дарят лични средства или такива от сватби и поводи - няма да описвам“, посочва Цанов. Немалка част от тях предпочитат да са анонимни.

c