Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Камерният оркестър на Добрич откри Седмица на камерната музика „Константин Илиев“ (СНИМКИ)

Концерт на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян постави началото на тазгодишното издание на Седмица на камерната музика „Константин Илиев“.

Областният управител Здравко Здравков изпрати поздравителен адрес до всички участници, публиката и организаторите на музикалния форум. „Като областен управител изпитвам гордост, че на сцената в Добрич музикалната общественост ще се наслади на концерти от най-високо ниво. Поздравявам ви за приноса в развитието на културния живот в нашия град“, пише той.

Седмицата на камерната музика бе открита от заместник-кмета д-р Емилия Баева. Тя припомни, че форумът, създаден през 1975 година по инициатива на композитора и диригент Константин Илиев, е емблема на Добрич, а „камерната музика е душата на музиката“.

Камерният оркестър изпълни „Сюита в старинен стил“ от Алфред Шнитке, Панчо Владигеров – из „Класично и романтично“ оп. 24, и „Аполон Мусагет“ от Игор Стравински.

Утре публиката ще може да чуе пианиста и диригент Иван Янъков, който гостува за първи път в Добрич през 2019 г. В негово изпълнение ще звучат произведения на Йозеф Хайдн, Фредерик Шопен, Николай Капустин, Добринка Табакова, Сергей Рахманинов и Цезар Франк.  

c