Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Калин Врачански и Асен Блатечки гостуват в Добрич с „Комедия за тенори“

Постановката „Комедия за тенори“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще гостува на добричка сцена. Добричлии могат да видят спектакъла на 21 април, от 19.00 часа в Концертната зала на Младежки център – Добрич. Участват известните ни артисти Калин Врачански и Асен Блатечки, както и Гринго-Богдан Григоров, Йордан Ангелов, Ива Кънева, Гергана Цакова и Мариана Бонева.

Бродуейската „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг е ново заглавие в репертоарната програма на театъра в Благоевград. Премиерата на спектакъла там бе на 4 февруари т.г. „Комедия за тенори“ се поставя за първи път на българска сцена.

Действието отвежда зрителите в Париж през 30-те години на миналия век – една хотелска стая, четирима тенори, две съпруги и няколко часа преди зрелищното шоу на вечерта. Зрителите могат да се подготвят за едно шумно и забавно приключение, изпълнено с комични ситуации и романтика.

Освен като режисьор на постановката, Асен Блатечки се превъплъщава и в ролята на продуцента Сондърс, а Калин Врачански е италинската суперзвезда Тито Мерели. Сценограф е Анелия Райкова, превод - Харалампи Аничкин, а музиката е композирана от Христо Намлиев.

c