Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Известен режисьор снима филм за спортната гордост на Добрич Стойка Кръстева

Известен български режисьор, сценарист, кинокритик и журналист снима филм за олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева, научи Про Нюз Добрич. По информация на медията това е Борислав Колев. Той е автор на редица документални филми, между които и за спортни легенди - филм за Христо Стоичков („Стоичков“ – 2012 г.) и за личната драма на щангиста Ангел Генчев („Салто мортале“ – 2015 г.)

Филмът ще проследи цялата спортна кариера на златна медалистка от Олимпийски игри и почетен гражданин на Добрич. В началото на седмицата са започнали снимките в Спортното училище „Г. С. Раковски“ в Добрич, където е учила Стойка, и залите в града, в които е започнала да тренира бокс. В кадрите влизат първият треньор на Кръстева Стефан Петков и спортни деятели.

Преди ден Стойка Кръстева посади „шампионско дръвче“ в двора на Спортното училище.

„Събрали сме се днес, за да увековечим нашата възпитаничка Стойка Петрова Кръстева и нейното постижение, което я направи лице на училището, на града и на страната ни, като посадим една бяла брезичка. Това дръвче е шампионско дръвче“, каза директорът на учебното заведение Николай Дяков.

Той изрази надежда, че и като треньор Стойка Кръстева ще направи възможното други възпитаници на училището да стигнат върховете, за да бъдат засадени в двора още такива дръвчета.

c