Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Изложбата „110 г. българска бойна авиация“ ще гостува в Балчик

След като посети Шабла, пътуващата изложба „110 г. българска бойна авиация“ на Военновъздушните сили (ВВС) на Република България ще гостува и в Балчик, съобщават от местната управа.

Експозицията ще бъде официално открита утре, 13 юни, от 18:00 часа в началото на крайбрежната алея от майор Иван Тодоров, командир на военно формирование 28770 – Балчик, и ще остане там до 23 юни.

По съвместна инициатива на Командването на ВВС, Българска филателия и нумизматика към Български пощи и Община Балчик ще бъде разкрит изнесен филателно-пощенски щанд, на който ще бъдат предлагани тематични марки, свързани с авиацията и историята на България.

Празничното настроение ще бъде поверено на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

„110 г. българска бойна авиация“ съдържа 60 платна, които отразяват историята и съвремието на ВВС. В тях са запечатани моменти от ежедневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, и останалите родове войски от състава на ВВС – зенитно-ракетни и радиотехнически.

За първи път изложбата бе представена на 4 октомври м. г. на Моста на влюбените пред Националния дворец на културата в София. Оттогава тя е посетила Пловдив, Ямбол и Стара Загора. До края на 2023 г. Командването на ВВС планира да зарадва приятели на авиацията в още над 13 града в цялата страна.

 

c