Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Изложба с бижута от Ангелина Цветкова ще краси "Тунела" в Двореца в Балчик

Езерото на дълбоките въздишки: Изложба с уникални бижута от Ангелина Цветкова

Изложбата "Езерото на дълбоките въздишки" представя изработени от Ангелина Цветкова бижутата в галерия "Тунела" на ДКИ Културен център "Двореца" в Балчик от 2 до 14 юни.

Ангелина Цветкова, родена в София, е изящен художник, специализирала в обработката на метали в Средното Специално Художествено училище в София, където завършва през 1994 година. През 2000 година тя завършва също и Националната Художествена Академия, специализирана в областта на металургията.

Впечатляващата колекция от авторски бижута, създадена от Ангелина Цветкова, започва през 1994 година и продължава до днес. Тя е вдъхновена от музиката, красотата и изяществото и представя уникални произведения, изработени от различни материали като метал, стъкло, порцелан, хартия и текстил. Сред нейните колекции са "Ноктюрно в 925", "Сребърен Бриз", "The man I lov" и "Les femmes".

Ангелина Цветкова е член на Съюза на българските художници и се гордее с четири самостоятелни изложби и множество групови изложби както в България, така и в чужбина.

c