Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Инициативата “Ние можем” събра над 200 чувала с боклук в Тервел

Младежи от инициативата “Ние можем” и жители и ученици от град Тервел почистиха голяма част от град Тервел, съобщи на Про Нюз Добрич координаторът на проекта Калоян Ризов. Това се случва в първия ден от турнето на природоопазващата организация. На 10 юни предстои да бъде почистен и град Казанлък, като там вече участие са заявили 30 човека от града. Очаква се да пътува група и от Добрич.

“Ние можем” започва национално турне за почистване, първата локация е Тервел 

В Тервел участие взеха 50 човека, предимно ученици от местните училища, както и младежи от Добрич. В кулминацията на деня бе организирана и игра "дърпане на въже". Предстои чувалите да бъдат извозени в сметище от Община Тервел. Целта е да се разпространи идеята на “Ние можем” и в други места в България, а като подцели си поставят сплотяване на народа, пример за малките деца и почистване и опазване на околната ни среда.

Калоян Ризов от Добрич: Трябва да бъдем отговорни не само към хората, които обичаме, а към всички (ВИДЕО) 

Основателят на “Ние можем” Калоян Ризов разказа пред Про Нюз Добрич за своя път и какво го провокира да създаде заедно с най-близките си приятели доброволческата инициатива. Младата организация вече стои зад редица акции.

c