Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

И малкият син на Сополанкото Алтън влиза в затвора, продавал кокаин в Добрич

И малкият син на една от фигурите в разпространението на дрога в Добрич Росен Асенов Ников, известен с прякора си Сополанкото, влиза в затвора. Алтън Асенов е осъден за търговия с кокаин.

От пресцентъра на Окръжният съд съобщават, че е одобрено споразумение, по силата на което подсъдимият се признава за виновен в това, че на 16 ноември миналата година при условията на продължавано престъпление е държал с цел разпространение 34.50 грама кокаин на стойност 7 590 лева. Заловен е да продава 0.42 грама кокаин, на стойност 67.20 лева.

За извършеното престъпление на Алтън Асенов е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 5 000 лева.

Намерената дрога е иззета, за да се унищожи, а две везни и пари се изземват в полза на държавата. Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

25-годишният Алтън Росенов Асенов бе заловен да продава кокаин при специализирана полицейска операция по линия на разпространение на наркотични вещества в Добрич. Той има и друго висящо дело за наркотици. През август 2019 година  в района на комплекс “Приказките” по бул. “Русия” 21-годишният тогава Алтън и баща му бяха арестувани. Спрямо сина бе повдигнато обвинение за това, че  като извършител, без надлежно разрешително, е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана. Според обвинението баща му е участвал в извършване на престъплението като помагач. По делото има назначена физико-химическа експертиза и се очаква обвиненията срещу бащата и по-малкия син скоро да влязат в съда.

Междувременно бащата и по-големият син Асен, известен с прякора си Долара, влязоха за кратко в затвора във Варна за трафик на синтетична дрога. Това се случи осем години след като бяха заловени. Но присъдите им бяха такива, че те трябваше да останат зад решетките само броени дни, след като сключиха споразумения и беше приспаднато времето на ареста им – зад решетките и домашен арест. Двамата бяха освободени от затвора в края на август. Малко след това Окръжният съд в Шумен отново ги прати в затвора за по две години по стари условни присъди  – по дело за побой и повреждане на лек автомобил. Решенията бяха потвърдени от  Апелативния съд във Варна. Докато ги изчакваха обаче Росен отново беше хванат с 90 грама кокаин. Той е осъждан общо пет пъти.

Снимката е от задържането на Росен Асенов и сина му Алтън през 2019 г.

c