Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Хотели в Албена, Балчик, Кранево и Каварна ще посрещат гости за Великден

Туристическият бранш се надява летовници да се пренасочат от Турция към България

Предимно румънци и българи ще изберат Северното Черноморие за почивка по време на Великденските празници. Записванията към момента сочат, че около 60% от гостите ще са от северната ни съседка, а 40% - родни туристи. Това сподели за Про Нюз Добрич Димитър Димитров, председател на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България.

„Хотели в Албена, Кранево, Балчик и Каварна ще отворят за Великден. В момента най-много са записванията от румънски туристи. Те по традиция идват при нас за празника, освен това дестинациите в България са близки до тях. Регионът от Констанца до Тулча е доста населен и това представлява голям туристически потенциал. Пазарът е динамичен и може да се активира в последния момент“, посочи Димитров.

Припомняме, че в Албена по време на празниците врати ще отворят петзвездните Maritim Paradise Blue Hotel & SPA, Maritim Hotel Amelia и Flamingo Grand Hotel & SPA, както и четиризвездните хотели Kaliakra Beach и Laguna Beach, разположени на самия плаж. Хотелските комплекси ще предложат празнично настроение, вкусни и традиционни великденски ястия, подбрани напитки, анимационна програма за най-малките, както и много възможности за спорт и почивка.

По думите на Димитров от април месец нататък туристическият пазар ще бъде много динамичен ще се променя с дни и часове. „Заради катаклизмите в Турция се очаква, че част от туристите ще се прехвърлят при нас. Това обаче не може да се каже категорично. Имаме надежда, че туристопотока ще се пренасочи към България, ще се увеличи и ще имаме един хубав летен сезон. Ако, разбира се, и при нас не се случи нещо. Резервациите за Турция са стопирани на 50%, има 12-13% отказани“, коментира браншовикът.

c