Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Граждани на Добрич алармират: Красивият ни парк започна да прилича на центъра (СНИМКИ)

От Общината регулирали пръскането, за да не се увредят пейките с логото на пивоварна

За две седмици са унищожени големи участъци със зелени площи в градския парк „Свети Георги“ в Добрич, алармираха наши читатели.

„Паркът започна да прилича на центъра“, негодуват те.

Оказва се, че най-напред била унищожена зеленината в района, където  във връзка със събитие на пивоварна бяха разположени три пейки с логото й. За да не се увреждат дървените пейки, било спряно поливането, твърдят граждани. Резултатът не закъснял.

Тревата е изсъхнала, видя и репортер на Про Нюз Добрич.

„Не само че за десет дни унищожиха тревата, но и мястото стана сметище“, негодуват читателите ни. Те недоумяват от тези „нови“ идеи за развитие на парковата среда.  „Тревните площи са пресъхнали. Мизерията започва да ни настига и в красивия ни градски парк“, споделят те.

Оказва се, че тревата е изсъхнала по този начин и на други места в парка, а не само в зоната на пейките – също около фитнеса на открито, както и по централните алеи.

 „Започва навсякъде да изсъхва тревата. Регулиран е разпръсквачът, който пръска около пейките, за да не ги увреди“, обясни ландшафтният архитект на Община Добрич Христо Даскалов. Той каза, че на този етап се очаква пейките на пивоварната да останат там.

В същото време тревните площи на територията на хотелския комплекс „Изида“, където поливането не е спряно, контрастират със зеленината си. 

c