Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Фолклорната магия на 100 български гайди събира концерт в "Старият Добрич"

Звукът на 100 български гайди ще насити Добрич на 28 септември, по време на фолклорен концерт на площада пред часовниковата кула в „Стария Добрич“, с който местна коалиция ГЕРБ (СДС) открива предизборната си кампания, съобщиха от партийния пресофис.

100 гайди от цялата страна, събрани от именития гайдар на Валя Балканска Петър Янев, ще огласят от 17,30 ч. площада. Магичният звук на българската гайда носи много символика, носи енергия и усещане за пречистване.

По време на концерта ще се състои официалното представяне на кандидатът за кмет Надежда Петкова и листата за общински съветници.

Народна певица Пепи Христозова ще зарадва добричлии с пъстър фолклорен репертоар, а оркестър „Истър“ – Силистра също ще допринесе за празничното настроение на добричлии и гостите на града.

Организаторите канят на концерта всички приятели на българската народна музика, независимо от политическите им предпочитания и пристрастия. "Защото българският дух няма партийна принадлежност!"

От 21 часа, за всички над 18 и до 81 години е организирано парти в клуб „Бакарди“, където ще гостува един от най-известните български диджеи.

c