Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Фестивалът на балканската скара “Добрич мези” се завръща в парка. Какво да очакваме?

Фестивалът на балканската скара “Добрич мези” се завръща тази пролет в областния град. Той ще се проведе от 18 до 21 април в Градски парк “Свети Георги”, съобщават организаторите.

Те обещават добра храна и забавления, достъп до множество игри, безплатни атракции, томбола, турнири по белот и табла, безплатна детска анимация, патриотични игри, концерти с известни изпълнители и много други малки събития.

Продължава почистването след "Добрич Мези" (СНИМКИ) 

Фестивалът все още набира изпълнители, изложители, спонсори и доброволци. Организаторите посочват, че входът ще е свободен, ще има лунапарк с блъскащи се колички, виенско колело, гондола, паратропер, батути, детско влакче, карусел. Целодневно безплатно забавление с турнири по табла, белот, надяждания с люти чушки и скара, биърпонг игри, детска анимация, патриотични игри и снимка с носия, обещават още.

Към фестивала ще има и алея със занаяти и автентични дюкяни и работилници, „Училище за юнаци”, „Час по родолюбие” патриотична игра. Нови кулинарни участници тематично разделени по национален принцип. Голяма сцена с ефекти и мултимедия. Алея с изложители и мини фермерски пазар.

Припомняме, че при едно от последните издания на фестивала през 2018 година отне почти една седмица на организаторите и Общината да почистят мръсотията – мазни петна, найлонови отпадъци по поляните, в езерото и по алеите, както и повредена инфраструктура, вследствие на тежките машини, които обслужват фестивала.

c