Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Фестивал на детското творчество "Добротеа" ще се проведе утре в Добрич

Богатство от забавления за децата на Добрич ще  предложи утре, 1 юни, Фестивал на детското творчество "Добротеа". Той ще се проведе от 11:00 ч. до 15:00 ч. в Летния театър.

Посветен е на Международния ден на детето 1 юни и се организира от Сдружение "Нoва Арт Проджект". То кани в Летния театър деца, родители, баби, дядовци, приятели и всички, които пазят детето в себе си.

Подготвили са разнообразна програма с участието на деца от различни формации в  града – народно читалище "Йордан Йовков“, които ще се представят с акордеонен състав с ръководител Деан Дженков и китарен състав с ръководител Красимир Димитров, Младежки център с вoкална група с ръководител Жана Стефанова, вoкално студио "Зонели" с ръководител Елeна Карабельова, фолклорна певческа група "Жътвари" с ръководител Катя Грекова, която ще изпее с дъщеря си песен за децата и доброто по света, ученици от музикалните паралелки с ръководители Атанас Капитанов, Милена Пеева, Георги Илиев и хореографска група за фолклорни танци с ръководител Гергана Димитрова на СУ "Св. Климент Охридски". В празника ще се включат ученици от училище "Леонардо да Винчи" с ръководител Габриела Писанова и Детелина Василева, които ще участват с певческа група и детски състав, вокална група към Арт център „Палитра“ с ръководител Анелия Иванова, ученици от народно читалище "Мевляна" с ръководител Нюртен Кьосе, които ще изпеят характерни песни от турският фолклор, ученици от училище "Райко Цончев", които ще прочетат своите прекрасни есета, деца от "Работилница за въображение" към Художествената галерия с ръководител Зорица Христова.

Ще рисуваме, пеем, свирим, запознаваме помежду си и ща се веселим, обещават организаторите. Ще има и изненади - специална кукла ще се забавлява с малки и големи. На място присъстващите ще могат да разгледат детските книжки на Петя Петрова и Атанаска Георгиева, която е и автор на сценария за събитието.

За всички участници от ресторант „Летен театър“ са се погрижили да има разхладителна напитка, а за останалите ще работят барът и ресторантът.

Събитието се осъществява с подкрепата на "Секвоя","Неопърл","Катина","Химчев“ ЕООД и много други, които прегърнаха тази идея, а именно да осъществят този фестивал на децата.

c