Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Европейски диригент ще гостува на Български камерен оркестър - Добрич

Български камерен оркестър – Добрич ще посрещне един от най-талантливите европейски диригенти - Давид Холцингер, на 8 март в Огледална зала „Нели Божкова“. Това ще бъде поредната впечатляваща постановка на класическа музика, която ще радва почитателите на жанра в региона.

Давид Холцингер е едно от най-обещаващите имена в света на дирижирането и вече е гостувал в България, дирижирайки Русенската и Софийската филхармонии. За концерта в Добрич, той ще се присъедини към Български камерен оркестър - Добрич и ще представи изключителен репертоар, който се състои от музика на велики композитори.

Холцингер е роден в Австрия и има изключителен музикален талант. Той е учил цигулка и дирижиране в реномирани музикални институции като Консерваторията във Виена и Музикалния университет в Дрезден. Той е основател и художествен ръководител на ансамбъл EXEDRA, който е изявен на международната сцена. Той е работил с множество оркестри в Европа и е гостувал на майсторски класове в Кралския северен музикален колеж в Манчестър и при Николас Паске, Марк Стрингър, Йоханес Шлаефли, Кристиан Клутиг и Петер Гелке.

В програмата:

Франц Шрекер – Интермецо оп. 8

Феликс Менделсон – Симфония за струнен оркестър № 9

Бела Барток – Дивертименто

Билети от 16.30 ч. в залата, цена 5 лв., за пенсионери и учащи – 2 лв.

c