Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Дияна Боева ще представи своя трети роман, „Замръзването“, в Добрич идната седмица

Дияна Боева ще представи третия си роман, „Замръзването“, на 22 юни, четвъртък, от 17:30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич, съобщават от културния институт, който организира събитието съвместно с Община град Добрич и издателство „ЕРГО“.

Книгата ще бъде представена от доц. д-р Христо Боев.

„Замръзването“ ни връща към Жан-Виденовата зима от 1996-1997 година. Личен и дистопичен, романът разказва за натиска върху човека. Авторката страни от безпощадното и сарказма, но се доближава, макар и на моменти, до трагическата ирония с елементи на сюрреализъм, казват организаторите.

Дияна Боева е родена в Добрич. Завършва българска филология. Преподава български език и литература, редактира класическа и съвременна европейска проза. Публикува в различни всекидневници, литературни издания и сборници.

С логото на издателство „ЕРГО“ излизат и трите романа на авторката, които очертават първата съвременна българска трилогия в по-ново време: началото на 50-те и края 80-те на XX век в „Писма за оригами“ (2016); началото на 90-те на XX век в „Невинни“ (2020); и 1996-1997 в „Замръзването“ (2023). Всяка от частите може да бъде четена поотделно, но заедно се разгръща учудващ и автентичен епически свят, в който човекът е открил своя град К. и мястото си в него.  

Снимка: Регионална библиотека „Дора Габе“

 

 

c