Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Директорката на СУ "Д. Талев" в Добрич Весела Панчева с престижна награда

Директорката на СУ „Димитър Талев“ в Добрич Весела Панчева бе отличена с второ място и грамота в категория „Директор на годината“ на Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България „Градим бъдеще заедно“. Отличията бяха връчени на церемония вчера.

„Всеотдайност и постоянство са думите, които описват професионализма на преподавателите по английски език в нашето училище, като най-ярко сред тях се отличава госпожа Даринка Андонова, която също беше сред номинираните. Оспорвана конкуренция и много висока летва. Отличието е присъдено от авторитетно жури и е сред 170 училища от цялата страна, членуващи в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“, написа в профила си във фейсбук Весела Панчева.

СУ „Димитър Талев” членува в Асоциацията от 2014 година.

В категория „Директор на годината“ първото място е за директорката на СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград Лилия Стоянова, а третото – за Радиана Стефанова, директор на СУ „Екзарх Антим Първи“ в Казанлък.

Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България включват 7 категории и една специална награда.

  • Училище на годината
  • Езиков център на годината
  • Отговорник на годината
  • Учител на годината
  • Дректор на годината
  • STEM учител на годината
  • STEM проект на годината
  • Специална награда на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: Награда за най-добро представяне на състезанието KGL от училище/езикови центрове

Основната цел на Асоциацията на Кеймбридж училищата е повишаване на нивото на обучение по чужд език. Годишните награди имат за цел да оценят, насърчат и отбележат върховите постижения в образователния сектор в България. Наградните категории очертават ключовите области, които оказват влияние върху представянето на учениците и позволяват на работещите в системата на образованието да получат заслужено признание за постигнатото в различните аспекти на тяхната работа.

c