Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Десетки жители и гости на Ново Ботево се събраха за празника на селото

Десетки жители и гости на Ново Ботево се събраха в съботния ден на традиционния годишен събор на малкото село в община Добричка. Селището, което наброява около 40 жители, празнува всяка година в първата събота след 2 юни, Деня на Ботев, чието име носи. В този ден обикновено гостите са двойно и тройно повече от живеещите там.

Близки, роднини и приятели на местните хора от Добрич, Варна, Каварна и други населени места днес си дадоха среща на открито пред кметството.  

Гости на Ново Ботево бяха кметът на Община Добричка Соня Георгиева и на с. Ведрина Красимира Атанасова. Кметският наместник на Ново Ботево Георги Атанасов поздрави многобройните гости и пожела още дълги години денят да бъде повод за вълнуващи срещи в селото. За доброто настроение на празнуващите се погрижиха децата от танцов състав "Хорце" при читалището в с. Стефаново, талантливият млад гайдар Атанас Атанасов и DJ TEAM BG.

Празнични събития събраха днес живеещите в пет населени места в община Добричка. Освен в Ново Ботево събори се проведоха във Владимирово, Полк. Иваново, Стожер и Долина.

c