Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Дават на прокурор касираните избори в Каварна след влизане в сила на решението

Изборите за общински съветници в Каварна на 29 октомври ще бъдат дадени на прокурор. Това ще стане след като решението за обявяване на вота за недействителен влезе в сила.

Тогава  Административният съд в Добрич ще изпрати писмо до прокуратурата със заверено копие с протоколите от съдебно заседание за проверка за наличие на данни за престъпление, обясни председателят на съда и докладчик по делото Красимира Иванова.

Срокът за обжалване на решението за касиране на изборите в Каварна започва да тече от днес, каза още тя.

Както Про Нюз Добрич първи съобщи Административният съд в Добрич обяви за недействителен  резултатът от изборите за общински съветници в община Каварна, проведени на 29.10.2023 г., обявен с Решение № 120 – МИ/ 30.10.2023 г. на Общинска избирателна комисия - Каварна за определяне на изборните резултати за избиране на общински съветници на Община Каварна.

Решението подлежи на обжалване чрез Административен съд - Добрич пред Върховен административен съд в седемдневен срок от съобщаването му на страните.

Припомняме, че административно дело 615/2023 е заведено от Местна коалиция Българска прогресивна линия /Левицата-БВ-ДПС/ и кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ срещу Общинската избирателна комисия в Каварна. В жалбите се оспорва изборът на общински съветници в морската община. На предишно заседание съдът разпореди да бъдат преброени бюлетините от всички 30 секции на територията на община Каварна, подадени на първия тур на местните избори.

c