Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Държавата да ремонтира ключови сгради в Добрич искат общинските съветници

Искането е да бъдат заделени средства в бюджет 2024

Общинският съвет в Добрич гласува декларация, отправена към народните представители на България, с която се цели намирането на средства за ремонт на ключови сгради, собственост на държавата. Предложената декларация бе представена от общинският съветник Нивелин Радичков от името на  Местна коалиция  ДБГ (ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД).

След дебат и коментари за проектната готовност на Общината, декларацията бе приета, като имаше само 1 глас "против".

Текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
от Общински съвет град Добрич

Във връзка с предстоящото обсъждане на Бюджет 2024 г. в Народното събрание, ние общинските съветници на град Добрич настояваме Областният управител и народните представители от управляващата коалиция да издействат финансирането на следните важни за град Добрич обекти държавна собственост:

  • Цялостен ремонт на сградата на Драматичен театър „Йордан Йовков" и прилежащата й инфраструктура
  • Ремонт на сградата на бившия Медицински колеж по ул. „Калиакра" №54
  • Ремонт на старата ЖП Гара
  • Ремонт на сградата на Високото тяло, намиращо се на пл. „Демокрация", където се помещават държавни институции.

В Бюджета предложен от правителството няма нито един отделен лев за горепосочените обекти. Те са държавна собственост, а сградата на старата ЖП гара е собственост на Областна администрация Добрич. Явно Областният управител не е повдигнал въпроса пред финансовия министър.

След многократните заявления за желание за работа в полза на града, настояваме представителите на Добрич в централната власт да издействат ремонта на сградите държавна собственост в настоящия национален бюджет по време на приемането му в парламента.

c