Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Богата програма в Добрич за Деня на детето – вижте всички събития

С много прояви в Добрич ще бъде отбелязан Денят на детето 1 юни. От  09.30 ч. до 18.00 ч. в Музея в Градски парк „Св. Георги“ е събитието „Цветни истории и един музей“ – рисуване на открито и върху стъклената фасада на Музея.

Детският спортен празник с Power Jump започва в 10.00 ч. в началото на парка. Предвидени са катерене със Спортен клуб „Чудните скали“ и настолни игри с модератори от Младежки център – Добрич.

От 10.00 ч. до 13.00 ч., отново в началото на парка, ще се състои Празник на професиите – рисунки и игри за малки и големи за запознаване с различните професии.

Всички деца ще имат възможност и да се снимат като любими приказни герои в рамките на празника в парка.

От 10.30 ч. в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще се проведе образователна програма с деца от Детска градина № 18 „Дора Габе“ по повод Деня на детето и 135 години от рождението на Дора Габе, наречена „Дечица, не мога без вас“.

В Художествената галерия в 10.30 ч. ще се открие Лятната работилница за въображение.

Фестивал на детското творчество ще се проведе от 11.00 ч. до 15.00 ч. в ресторант „Летен театър“, с участието на Младежки център – Добрич, СУ „Св. Климент Охридски“, Арт център „Палитра“, Студио „Зонели“, Народно читалище „Мевляна – 2012 г.“, НЧ „Йордан Йовков – 1870 г.“, ДПГ „Жътвари“, Частно училище „Леонардо да Винчи“, Работилница за въображение“ при ХГ – Добрич. Организатор е Нова Арт Проджект, с финансовата подкрепа на Община град Добрич.

В 11.00 ч. пред музея в парка ще има илюстративна прожекция на моменти от дейността на детските ясли в Добрич под мотото „Детските ясли в Община град Добрич – вълшебни, силни, можещи“.

В 11.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се състои премиера на книгата на Петя Петрова „Засега“.

В 17.00 ч. пред музея в парка децата ще могат да видят кукления спектакъл „Бременските музиканти“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“.

В 18.00 ч. във фоайето на Младежкия център започва Музикален салон с участието на Клуб „Пиано“ с ръководител Детелина Захариева при Младежки център – Добрич и приятели.

В Младежкия център ще може да се види и изложба рисунки по произведения на Дора Габе на Арт клуб „Цветно“ с ръководител Олга Иванова. В Регионална библиотека „Дора Габе“ пък ще има безплатен читателски абонамент.

 

 

c