Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Близки на арестувания Петър опитали да изнесат канабис от оранжериите в Тригорци

Изпратили за "разчистването" жена от ромски произход, но тя е задържана

Близки на Петър Христов, за когото се твърди, че е производител на задържаните в Бургаско 200 килограма марихуана на пазарна стойност около 3 милиона лева, са изпратили жена от ромски произход да "разчисти" оранжериите в балчишкото село Тригорци, където са отглеждани забранените растения, научи Про Нюз Добрич от свои източници.

Държавното обвинение е извършило проверка във връзка с медийни публикации, според които от селскостопанския обект в продължение на 4 дни са откраднати 1000 растения канабис. 

Проверката обаче сочи, че от обекта, който се охранява от органите на МВР, не липсват веществени доказателства, а изпратената жена е задържана. 

В момента Петър Гавраилов Христов, който е председател на Управителния съвет на Националната асоциация на производителите на етерични масла, изтърпява мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена му от Окръжния съд в Бургас. 

Той и още четирима мъже бяха задържани на територията на Несебър в средата на месеца. Освен Христов, в ареста са други двама, сред които и соченият за ръководител на организираната престъпна група и собственик на таксиметровата фирма, чрез която според обвинението е разпространявана дрогата. 

Пред съда Христов, който има лиценз за производство на индустриален коноп, е обяснил, че не е знаел, че отглежданият от него сорт се използва като наркотик.

c