Събота, 26 октомври 2024

26.10.2024

Последвайте ни

Рубриката "Силата на доброто" се осъществява с подкрепата на сдружение "Про веритас" и сайта zaistinata.com в рамките на проекта "Развитие на независимата регионална журналистика".

Благотворителна автосбирка събра над 16 000 лв. за лечението на Цвети от Генерал Тошево

Събитието в Пловдив събра около 1000 автомобила и 2000 души от цяла България

„За пореден път доказахме, че джигитите сме хора с огромни сърца“ – това заявиха от групата All Teams Together, която организира и проведе благотворителната автосбирка. Събитието се проведе в Пловдив, като на него присъстваха около 1000 автомобила и около 2000 души. То бе благотворително, като целта му бе да се наберат средства за лечението на 15-годишната Цвети Маркова от Генерал Тошево, която страда от автоимунно заболяване.

Набрана е сумата от 16965 лв., която вече е преведена по сметката за Цвети.

На входа на събитието всеки получаваше номерче срещу дарение в кутията за благотворителност за Цвети. В края беше организирана томбола с различни награди – от безплатна смяна на масло, безплатен стенд, до ваучери за гориво и  др.

Цвети е на 15 години, ученичка в осми клас в СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево. Обичана от всички, талантлива народна певица към Центъра за работа с деца, танцува народни танци, много добра ученичка. Изведнъж, точно за 2-3 дни се парализира.  Според лекарите има хипотеза за Синдром на Гилен-Баре (СГБ), който е автоимунно заболяване, при което имунната система на организма атакува част от периферната нервна система. За четири месечната рехабилитация, от която има нужда Цвети са нужни близо 200 000 лева.

„Това събитие се случи, благодарение на нашият екип, както и на добри хора които дойдоха от цяла България. Заедно сме силни. Доброто е заразно. На събитието присъстваха около 1000 автомобила и около 2000 души“, съобщиха организаторите.

Те призоваха тези, които искат да помогнат, но са нямали възможност да присъстват, могат да го направят по банков път:

 

БАНКА : ДСК АД

IBAN : BG06STSA93000030818725

BIC : STSABGSF

Име: Сузана Димитрова Костадинова

Основание: Дарение за Цвети

Revolut @suzanapaeu

c