Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Благотворителен бал “Да помогнем на Сиси да проходи” организират в Добрич

Благотворителен бал под надслов “Да помогнем на Сиси да проходи” организират граждани в Добрич на 13 октомври от 18:30 часа в р-т. “ЕРКА” в града.

Специални музикални гости са Ваня Вълкова, група “Старт”, оркестрите “Шувари и Табиет” и “Гочев Бенд”, участниците от “Гласът на България” Александър Петров и Максим Панайотов, Клуб за народни танци “Пъстър хоровод”, детска танцова школа “Жътвари”, брейк клуб “Кошера” и други.

Кувертът е 60 лева. Организатори са Димитър Димитров, Корнелия Михалева, Пламена Александрова и орк. “Мега”.

Сиси е на 33г., майка на 5 годишно момченце. Преди малко повече от три години тя претърпява тежка катастрофа, от която получава разкъсвания и кръвоизливи в корема, пукнати ребра и счупване на гръбначен прешлен, който е заменен изцяло с титаниев, вследствие от това се получава притискане на гръбначния мозък. Това е причината Сиси да изгуби чувствителност и движение от кръста надолу и да бъде прикована в инвалидна количка.

След дълго възстановяване от операциите, които е претърпяла, тя води тежка и интензивна рехабилитация, както у дома, така и в болница “Сердика” в София, където се включват и роботизирани уреди за възстановяването и.

Благодарение на помощта на хората тя успява да се възползва от това, което и предлагат в България, но въпреки постигнатите резултати, за съжаление това не е достатъчно. С течение на годините шансовете за пълно възстановяване намаляват, затова тя търси и други възможности за по-бързо оздравяване.

След пълни изследвания ЯМР, Скенер и консултации с Професори в болница “Reyap Hastanesi - Çorlu” в Турция й е предложена терапия със стволови клетки.Тя минава комисия и е одобрена. Тези вливания ще бъдат придружени със същата роботизирана рехабилитация, която е водила и досега.

За да не се оскъпява офертата от Турция професорите са съгласни да продължи рехабилитацията в болницата в София и да пътува за всяка вливка през две седмици до Турция. Това ще бъде по-трудно за нея, но е по-евтин вариант , защото сумата и без това е непосилна за Сиси и семейството и.

Офертата, която й е дадена за вливанията на стволови клетки е 46 000 евро, а за роботизирана рехабилитация е 4 500 евро. Периодът, в който ще се направят тези процедури е два месеца, през които тя трябва да е под наблюдение в болницата. Престоят там за този период е 6 000 лева. Грубо цялата сума възлиза около 110 000 лева, за която Сиси отново се нуждае от помощ.

“Знам, че се намираме в трудни времена и всеки се бори да оцелее, но вярвам и в добрите Ви сърца, че Заедно, дори и с малко, можем да дадем надежда на младата майка да успее скоро да тича с детето си! Тя е борбена, усмихната и не се предава. Нека да я подкрепим и задружно да и подадем ръка в този съдбоносен момент, защото Ние сме сила и Заедно ще успеем! Сърдечно Ви Благодарим!”, пишат приятели на семейството на Сиси.

Начина, по който може да се помогне на Сиси е по дарителска сметка в банка ОББ клон гр.Добрич с IBAN: BG36UBBS80021092761840 и титуляр Станислава Тихомирова Петрова.

c