Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Библиотеката в Добрич получи дарение от Полския институт в София

Гост в Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич бе Карол Желински, първи секретар в Посолството на Република Полша в София и директор на институа

В Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич гостува директорът на Полски институт в София Карол Желински, първи секретар в Посолството на Република Полша в София.

Визитата е част от инициативата на института Полска лавица, в рамките на която Полският институт в София дарява на 30 библиотеки в цялата страна книги на полски автори, преведени на български език, както и монографии и научни публикации, свързани с полската литература, език и култура.

Директорът на библиотеката Теодора Денкова прие с благодарност дарението, което ще обогати фонда и ще допринесе за развитието на културните взаимоотношения между двете държави.

"Надяваме се изграденото през годините партньорство да продължи, в очакване на поредната интересна изложба, посветена на Йежи Новошелски (1923–2011) - художник, православен теолог, мислител, един от най-изтъкнатите полски творци на ХХ век, предоставена любезно от Полския институт в София, която гражданите на Добрич могат да посетят от 17 юни до 17 юли 2024 г.", съобщават от библиотеката.

 

c