Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Бъдещите герои: Децата в Добрич се запознаха с работата на пожарникарите (СНИМКИ и ВИДЕО)

По повод Деня на детето, екипът на Пожарната в Добрич организира интерактивно събитие с демонстрация на пожарен автомобил

По повод днешния Ден на детето екипът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич организира интерактивно събитие в градски парк „Свети Георги“. С цел да запознаят децата с важността на пожарната безопасност и да ги насърчат да разширят знанията си в тази област, пожарникарите показаха противопожарен автомобил.

Малчуганите бяха въодушевени от възможността да разгледат отблизо специализираното превозно средство. Те успяха да се качат в кабината и по стълбата на колата, като се насладиха на усещането да бъдат част от пожарната бригада. Възторжените деца направиха снимки, запечатващи този незабравим момент.

Но не само физическото изследване на автомобила беше важно за децата. Те бяха предизвикани да покажат своите знания относно правилните действия при пожар. Пред репортер на Про Нюз Добрич малките експерти по пожарна безопасност споделиха стъпките, които трябва да се предприемат в случай на пожар, и дори знаеха телефонния номер за спешни случаи. Изказванията им отразяваха сериозността и отговорността, с която са се запознали чрез образователните кампании и уроци на пожарникарите.

Някои от децата посочиха, че искат да станат пожарникари, лекари и учители. Те изразиха силното си желание да помагат и да спасяват хора в бъдеще. Техният ентусиазъм и стремеж да бъдат полезни за обществото бяха очевидни.

 

c