Вторник, 16 юли 2024

16.07.2024

Последвайте ни

Арт център "Палитра" от Добрич спечели престижни награди на фестивала "Трикси"

Три студиа на Арт център "Палитра"-Добрич спечелиха престижни места на Международния фестивал на изкуствата "Трикси", който се провжда в Балчик.

Студиото за съвременни танци "Палитра" участва в две възрастови групи, като и в двете спечели първите места. Талантливите танцьори получиха и специална покана за участие на международен конкурс в Букурещ с отстъпка на таксата за участие. Хореографът на съставите Гергана Пейчева бе удостоена с Приз за ръководител.

Представителите на инструменталното студио също се наредиха на почетната стълбица. Трио "Cantabile" в състав Йоана Вълчева (флейта), Даниела Йорданова (китара) и Туана Мехмедали (пиано и китара) грабнаха Втора награда. Ръководители на триото са Анелия Иванова, Милен Томов и Ася Денева. Елеонора Ангелова (барабани), за която това бе първо участие на конкурс, се нареди на трето място. Ръководител на Ели е Севдалин Чобанов.

Всички участници от Вокално студио "Палитра" с вокален педагог Анелия Иванова бяха удостоени с награди.

Поощрителни награди получиха Моника Станкова и Божидара Малджиева в Първа възрастова група. В същата група Никол Станчева се нареди на трето място. За нея това бе първо участие на конкурс.

В Трета възрастова група Валена Борисова спечели две Трети награди в различни направления, а  Никол Михова получи приз за Второ място.
Трети места в многобройната Четвърта възрастова група спечелиха Клара Станчева, Александра Петрова, Сиана Митева и Рафаел Бонев.

Големите победители на вокалното студио са  Дует Алекс Петрова и Рафаел Бонев, които спечелиха първото място и участваха в Гала концерта.

Организатор на конкурса е Арт център „Стринджендо“ и за поредна година Фестивалът „Трикси“ се превърна в истински празник на детското творчество.

c