Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

59% избирателна активност, ако гласуваха днес читателите на Про Нюз Добрич

На 2 април ще се проведат петите поред парламентарни избори за последните 2 години в България. С пускането на обновения сайт на Про Нюз Добрич активирахме и новата функция за анкети. Тя се намира в долната част на началната страница на сайта.

Първата анкета на сайта е “Ще гласувате ли на парламентарните избори на 2 април?”. Анкетата е попълнена от 136 човека, като резултатите от нея сочат, че 22% от посетителите на сайта на Про Нюз Добрич няма да гласуват, а 18% от попълните анкетата не са решили все още.

Отговорът “ДА, ще гласувам” е отбелязан от 81 потребители, като това са 59% от попълните анкетата.

Парламентарните избори в България през 2023 година се очаква да изберат народни представители в 49-ото Народно събрание на Република България. Изборите са извънредни, след неуспешните проучвателни мандати (на ГЕРБ-СДС, ПП и БСП) на президента Румен Радев. Насрочени са за 2 април 2023 г.

Новата анкета в сайта е "Какво мислите за текущото състояние на здравеопазването в Добрич". Анкетата е на фона на двудневното посещение в Добрич на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Министърът се среща с кметовете на общините в областта и посети МБАЛ Добрич.

c