Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

5-10% ръст на ранните записвания отчитат от курорта Албена за лято 2024

Ранните записвания за новия туристически сезон в курорта Албена засега обещават традиционните 5 до 10 процента ръст. Той може да бъде и по-висок, но много зависи от войната в Украйна.

„Ако тя вземе посока на затишие, ще бъде още по-добре. Ако не – ще чакаме още две години. Но, това, което сме направили през цялата година е достатъчно да ни даде добри основания да очакваме добър сезон. И като реклама, и като подготовка на базата. По цялото Черноморие колегите се отнасят много сериозно. Ще бъде добър сезон“, коментира изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

По думите му рекламата преди този сезон вече дава резултат. „Въпреки че не е съвсем честно да чакаме още първите месеци след реализирана програма за рекламна кампания да очакваме впечатляващ ефект и да трябва да се изчака, това е въпрос на година, две, три. Но това е началото на един ръст, който ще следва“, каза той.

По думите на бившия министър на туризма Зарица Динкова тази масирана рекламна кампания на българския туризъм вече дава резултати и за 2025 година.

Данните от най-големите туроператори, които работят на британския пазар, показват 70% ръст на ранните записвания за тази година и 30% ръст за 2025 година. На немски пазар данните постепенно се повишават - от 10, след това 15 %, а по последни данни - 20% е ръстът на ранните записвания на този пазар.  

c