Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Стоян Люцканов е новият председател на Областния съвет на БСП в Добрич

На проведеното снощи заседание на Областния съвет на БСП в Добрич е приета подадената след изборите миналата есен оставка на председателя Румен Мунтянов и за временно изпълняващ е избран Стоян Люцканов, който досега е бил негов заместник.

На заседанието е присъствал и организационният секретар на социалистическата партия Борислав Гуцанов.

Дневният ред е имал само една точка – избор на нов председател. Било е направено предложение и за Мая Димитрова, но тя си е направила отвод, тъй като не е искала да противопоставя двете имена. Затова е взето решение заместник-председателят да бъде временно изпълняващ длъжността председател до избора на нов. Това вероятно ще се случи след изборите на 2 април.

На следващо заседание Стоян Люцканов ще предложи и заместник-председатели на Областния съвет.

Няма напуснали структурите на партията в областта, каза той. На снощното заседание са коментирани много въпроси, включително и събитията около конгреса на БСП миналата събота.

В момента се провеждат заседания на основните партийни организации в област Добрич за номиниране на кандидати за народни представители. След това те ще бъдат утвърдени на конференция и през следващата седмица се очаква да бъдат утвърдени от Областния съвет на БСП.

Стоян Люцканов е и областен координатор на структурата на БСП в областта. Той е член на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП – Добрич, общински съветник в местния парламент. Занимава се с частен бизнес.

На снимката: Стоян Люцканов /в дясно/ и Боян Саркизов, председател на Общинския съвет на БСП в Добрич

c