Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Полицай от Добрич пребил съпругата си, заплашвал я с убийство

Служител на сектор Икономическа полиция към ОД на МВР в Добрич е пребил жена си, след като се прибрал сериозно почерпен от банкет. Тя е майка на двете му деца, едното от които на около 4 месеца. Пострадалата е подала жалба в полицията и вече има издадена ограничителна заповед спрямо мъжа, научи Про Нюз Добрич. По наша информация на полицая е отнето служебното оръжие.

„Има постъпил сигнал. По случая е образувана проверка. Материалите са изпратени на Районна прокуратура Добрич“, отговориха от Областната дирекция на МВР на наше запитване по случая.

„Има постъпила преписка от Първо районно управление след извършена от тях проверка. Очевидно пострадалата е подала сигнала директно в районното управление“, потвърди говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Полицията е извършила проверка и материалите са изпратени по компетентност в Районната прокуратура. Разпределена е на прокурор, който е възложил предварителна проверка по Закона за съдебната власт, чийто срок е 3-месечен.

Пред разследващите жената обяснила, че с мъжа си, който е служител на сектор „Икономическа полиция“ към ОД на МВР, са имали разрив в отношенията, датиращи от миналата година, като кулминацията е била на 29 септември. Той се прибрал в нетрезво състояние и упражнил физическа сила спрямо съпругата си. В резултат на това тя е подала молба до Районния съд в Добрич за издаване на заповед за незабавна защита. На 3 октомври той е издал такава заповед по Закона за защита от домашното насилие.

От Районен съд Добрич отказаха да посочат какви мерки за защита от домашното насилие включва издадената заповед за незабавна защита.

„Очевидно съдът е преценил, че твърденията на пострадалата са достатъчно правдиви и е намерил, че искането е основателно“, посочи говорителят на Районната прокуратура. Предстои след като се изпълнят указанията на наблюдаващия прокурор, преписката отново да бъде изпратена в Районна прокуратура за решаване по същество. По твърдения на пострадалата има отправяни закани за убийство", казаха още от държавното обвинение.

Снимката е илюстративна

c