Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Богат културен календар за октомври към НЧ “Йордан Йовков - 1870” Добрич

Серия от изложбени витрини, участие в национални конкурси и в откриване на търговско-сервизен център предлага афишът на народно читалище "Йордан Йовков 1870 г." в Добрич, съобщават от там.

Културният календар стартира с витрина в сектор “Заемане за деца до 14 години”, посветена на “1 октомври - Ден на поезията”. Изложбената секция ще може да се разгледа от 1 октомври до края на месеца, а читателите ще могат да прочетат книги от селекцията или да ги заемат за дома.

Витрина, посветена на 85-годишнината от смъртта на Йордан Йовков, ще може да се види от 10 октомври до края на октомври в сектор “Заемане за дома”.

17 октомври е началната дата на витрина със селекция, посветена на Йордан Радичков – майстор на късия разказ в сектор “Заемане за дома”.

Читалищна детска фолклорна формация „Хорце“ ще вземе участие в откриването на търговско-сервизен център „Варекс“ на 1 октомври. Фирмата се занимава с дистрибуция на българския пазар на селскостопанска техника.

Читалищна школа „Изобразително изкуство“ ще участва в няколко национални детски конкурса за рисунка. Първият е на 10 октомври в София на тема „Космосът и аз“. До края на месеца децата ще вземат участие и в конкурсите „Аз и морския свят“, отново в София, и „Дъжд“ в Стара Загора.

c