Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Реге парти" в парка в Добрич организираха младежи

Младите хора имаха възможност да се запознаят с историята на регето и да се включат в уъркшоп за диджеи 

В последния ден на  август десетки младежи се събраха на сцената в градския парк в Добрич, за да изпратят лятото. Тематиката бе реге културата и нейните музикални разновидности – реге, дъб, денсхол, рага и регетон.

Тези стилове се отличават с контраста между китара и база, които играят ролята на контрапункт, като китарата е с акцент върху слабите тактови времена.

Симеон Станчев - Симеца от Разград, DJ

Инициативата е организирана от Зузи Михайлова и Анди Пампоров, които за втори път организират тази младежка сбирка с подкрепа от Младежки център Добрич и Ivaneta Fall Monke, Симеон Станчев - Симеца и Станислав Ламбрев.

Специални гости на събитието бяха HighDuty Sound System, които се погрижиха за озвучаването за втора поредна година с реге ритми. 

По време на събитието младежите имаха възможност да се запознаят с историята на реге жанра и да се включат в уъркшоп за диджеи.

Станислав Ламбрев разказва за историята на реге културата

"Бяхме провокирани да направим този фестивал  от липсата на реге общност в Добрич, от това, че миналата година се събрахме много хора тук. Надяваме се отново всяка година да се събираме тук. Не очаквахме голяма посещаемост, поради това, че събитието се провежда по средата на седмицата, но, за щастие, интересът е голям, дори и дъждовното време не попречи на хората да дойдат. Атмосферата беше супер, дойдоха много хора, които сме виждали и на друг тип концерти, което за нас е знак, че хората в Добрич са отворени към различните стилове музика.

Реге културата представлява свобода, спокойствие, начин на група хора да изразяват себе си," сподели Зузи Михайлова.

Зузи Михайлова

Преслав НЕЙЧЕВ

c