Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изложбата „Брегове“ на художничката Лиляна Русева от Добрич – покана за разходка по Северното Черноморие

Художествена галерия „Христо Градечлиев“ в Каварна е домакин на изложбата „Брегове“. Пред много приятели, колеги и гости художничката Лиляна Русева представи картините си, посветени на бреговете на Северното Черноморие с цялата му красота, съхранена природа и мощ.

Лиляна Русева е родена в град Банско, но живее и твори в Добрич вече повече от 30 години. Това е поредна нейна изложба и каварненската публика я прие с огромен интерес. Гости на събитието бяха, както жители на града, така и гости от Варна, Добрич, Шабла и Балчик, за да се насладят на невероятно живите ѝ и наситени с цвят и емоция картини.

„За мен няма нищо по-вдъхновяващо от морето, неговата мощ и усещането за свобода, което ми дава. Затова то е акцент в изложбата ми", сподели художничката. "Родена съм в планината, но морето е моята стихия и моето вдъхновение и се радвам и благодаря на всички, които дойдоха, за да споделят с мен любовта ми към него!“

Галя Димова - уредникът на галерия „Христо Градечлиев“ благодари на Лиляна Русева за гостуването ѝ, за възможността да надникнем в душата ѝ и да погледнем на красотата на морските бреговете през нейните очи.

Платната ще бъдат изложени в галерията на град Каварна до края на септември.

c