Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Красотата на балетното изкуство завладя Открита сцена "Двореца" край морето

Срещите с балетното изкуство под звездите на Открита сцена „Двореца“ край морето  са неизменна част от лятната културна програма на Балчик. Сред романтиката на обвитите в зеленина естествени кулиси, синевата на морето и красотата на залеза, едва доловимия прибой на вълните динамиката на деня отстъпва и сетивата се насищат с красота и хармония. Всеки, който го е преживял, иска отново да му се случи.

Балетната гала 2022 зарадва почитателите на балетното изкуство в Балчик.

„Представяме различни видове хореография. Съвременният танц със свободата на движенията и възможността да изразиш себе си, е в съседство с класическия танц, в който трябва да съблюдаваш традицията и стила. Надявам се, че нашата Балетна гала няма да остави зрителите равнодушни и ще им донесе много приятни моменти“, разказва режисьорът на концерта, дългогодишната солистка на Кремълския балет, сега репетитор на варненската балетна трупа Светлана Тоншева. Тя е автор на класическата хореография.

В програмата бяха включени: Па-де катр, Па-дьо-дьо от „Фестивалът на цветята в Дженцано“ , "Умиращият лебед", Па - Дьо - Троа от “Куклената фея” , Гранд Па от "Дон Кихот".

c