Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Заради скъпите строителни материали: 400 000 лева са нужни за градежа на храм „Св. Лука Кримски” в Добрич

Почти двойно са се увеличили средствата, необходими за грубия строеж на Храм „Свети Лука Кримски” в ЖК „Добротица” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Църковното настоятелство отец Петър Димитров. Причината е непрекъснато поскъпване на строителните материали. Отец Димитров посочи, че ако първоначално са били необходими 250 000 лева, то в момента сумата е скочила на 400 000 лева.

По дарителската сметка на храма в момента има 70 000 лева, информира свещеникът. Продължава набирането на средства както чрез нея, така и чрез разположените на различни места в Добрич дарителници. Отец Петър сподели, че е внесъл докладна записка в Общинския съвет и има обещанието на кмета Йордан Йорданов да бъдат отпуснати 100 000 лева за строителството на църквата.

Свещеникът обясни, че са се разбрали със строителя след като бъдат получени парите от Общината и с това, което е събрано, той да стартира грубия строеж въпреки че я няма още цялата сума. Отец Петър допълни, че набирането на средства продължава. Разчита се на по-големи дарители, призова да се включат и арендатори.

c