Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Красив музикален спектакъл подариха на Каварна трио „Сопрано“

Красив музикален спектакъл представи снощи в Хамама в Каварна класическото вокално трио „Сопрано“. Концертът бе в рамките на събитието „Юлски нощи“, организирано от Общината. Трите певици предложиха  неповторимо преживяване с програма, изградена от любими мелодии в различни стилове.   

В репертоара си Трио Сопрано включват популярни оперни арии, като Наздравицата от “Травиата”, Кармен от операта на Бизе, “O mio babbino caro” от Пучини, “O, sole mio” и още много, много други. При евъргрийните представя обичаните песни на Андреа Бочели. Руските песни са любими на няколко поколения българи. С изненадите, които поднасят по време на пеене, триото се превъплъщава в АББА и Boney M, представяйки едни от най-големите им хитове. В репертоара на триото присъстват и най-българските песни, като “Моя страна, моя България”, “Хубава си моя горо” и др.

Тази вечер „Юлски нощи“ продължава с концерт от 20:00 ч.  на площад „Защитата на Каварна“, където рок група „Епизод“ ще изнесе патриотичен концерт с авторски песни по стихове на Христо Ботев и Иван Вазов. Събитието е посветено на 185 годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Третият концерт ще се състои на 25 юли от 20:00 ч. на площад „Защитата на Каварна“. Там Веселин Маринов ще изнесе своят ежегоден концерт за жителите и гостите на Каварна. Обичаният от всички изпълнител ще представи любимите на поколения българи свои песни.

Снимка: Martina Mooren-Schneider

c