Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Пети пленер по живопис „Бялата лястовица“ се провежда в село Красен

Петото издание на пленера по живопис „Бялата лястовица“ се провежда в село Красен. Пленерът  ще продължи една седмица. Форумът вече се утвърди като празник на изобразителното изкуство – своеобразна среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

Организатори на събитието са Община Генерал Тошево и кметството в село Красен. Живописният форум се провежда със съдействието на Народно читалище „Йордан Йовков 1896“, село Красен, а партньори са Сдружение на добричките художници и „Ателие 13“.

Във форума ежегодно участват по 8 творци с доказани качества и професионализъм, като тази година те са: Божидар Тонев, Христо Константинов, Венета Велева и Пенка Димитрова от Добрич, Румен Атанасов от София, Станимир Видев от Пловдив, Христо Христов от Варна и Валентин Узунов от Ловеч.  

Пленерът ще приключи с традиционната изложба, която ще бъде наредена на 8 юли в Исторически музей, град Генерал Тошево и ще може да бъде разгледана през месеците юли и август.

c