Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Победителката от "Гласът на България" Петя Панева огласи празника на с. Раковски

„Историческата и житейска съдба така е определила, с. Раковски в нашата, каварненската община да носи името на идеолога на българската революция Георги Сава Раковски. Неговата мисъл: „Нашата свобода от нас зависи“ звучи вярно и днес, когато преодоляваме редица трудности от различен характер“, с тези думи кметът на Каварна Елена Балтаджиева се обърна към жителите и гостите на с. Раковски.

Единствения портрет от мозайка на Георги С. Раковски е изработен от варненския художник Атанас Кожухаров и поставен през 1957г. на една от стените в старото читалище в селото. Той вече е реставриран от каварненския художник Тодор Червеняков и се намира в сградата на кметството на с. Раковски, добави Елена Балтаджиева. Тя пожела здраве, радост, късмет, плодородие и благоденствие през годините напред за жителите на едно от най хубавите села в общината.

С много танци и добро настроение продължи празникът с изпълнения на победит3еля от „Гласът на България“ Петя Панева, Танцова група при Народно читалище „Будител 1940 г.“ от с. Българево, детски хор „Шарено коланче“ при Народно читалище „Съгласие 1890 г.“ от Каварна, детски танцов ансамбъл „Бърборино“ при читалището в  Шабла.

c