Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изкупиха олиото в "Кауфланд"- Добрич, не само евтиното

Опашката пред "Кауфланд"-Добрич сутринта на 12.03.2022 г.

Масовата психоза около цената на олиото през последните дни не подмина и Добрич. Преди два дни промоция от 3,99 лева в "Била" довела до сериозни стълкновения, разказаха очевидци.

Очаквано рекламираната като "Луда събота с налудничаво ниски цени" на "Кауфланд" днес с цена от 2,99 лева за бутилка олио "Плиска" подлуди народа. Стигнало се е дотам хора, които днес са на работа, да излизат в отпуск, за да могат да се редят на опашка. Още в ранни зори пред хипермаркета се изви опашка от стотици хора, които чакаха в студа за стек с евтино олио. Повечето от тях пенсионери.

https://pronewsdobrich.bg/2022/03/12/stotitsi-chakat-ot-ranni-zori-na-studa-za-evtino-olio-v-kaufland-v-dobrich/

Хората се блъскаха, щяха да се изпомачкат. Стоката беше съборена. Удряха се, беше като война, разказваха очевидци.

Евтиното олио свършило още в 7:20 часа.

10:00 ч. на 12.03.2022 г. Пред "Кауфланд"-Добрич вече всичко е спокойно, олио няма

Към 9,30 часа пред хипермаркета вече нямаше опашка. Но нямаше и следа от евтиното рафинирано слънчогледово масло. Но не само. Олио няма никакво, установи наш репортер. Обяснението на персонала е, че стоката е изчерпана. Ще има нови зареждания утре, но на стандартни цени.

И като няма олио, клиентите се насочиха към рафта с промоционална захар и той вече е празен.

В съседна Румъния цената на олиото излиза 3,50 лева, разказаха добричлии, които са предпочели, вместо да се редят на километрични опашки, да пътуват до северната ни съседка.

Истерията с цените на олиото напомни ситуацията от 2020 г., когато се извиваха километрични опашки за тоалетна хартия. Но на мнозина навя спомени и от празните магазини през 1990 г.

c