Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Мартеници в подкрепа на болно дете творят в читалището в Каварна

Мартеници за благотворителна кауза изработват в Народно читалище ,, Съгласие-1890” в Каварна. Инициативата е наречена „Купи мартеница, дари надежда”, сподели за Про Нюз Добрич читалищният секретар Ивелина Павлова. С набраните средства ще бъде подпомогнато болно дете – 9-годишният Кристиян Атанасова от Каварна, който страда от Детска церебрална парализа.

В изработването на символите за здраве участват всички служители на читалището. Самите те са осигурили повечето от материалите за мартениците – прежди, вълна, естествени материали и други. От културната институция са призовали и гражданите на Каварна – който желае може да се включи и да подкрепи благородното начинание.

В началото на следващата седмица мартениците ще бъдат подредени в базар пред читалището. Ще бъде поставена и дарителска кутия за набиране на средства за Кристиян.

Решихме с изработените мартеници тази година да подкрепим кауза и се обърнахме към отдела за социални дейности в Община Каварна, за да ни предложат дете в нужда, на което да помогнем, разказа Павлова. От там им препоръчали Кристиян, от читалището разговаряли с майка му, която изключително много се зарадвала.

c